OVER MIJ

Welkom op mijn website!


Hierbij zal ik mij even kort voorstellen, zodat jullie een idee hebben wie ik ben.

Mijn naam is Willemke de Bruin en ik kom uit Friesland. Na het succesvol afronden  van een opleiding over fotografie, heb ik ook veel geleerd door het krijgen van tips en heel veel op pad te gaan met collega fotografen, kortom kilometers maken. Als kind ben ik ooit met een analoge camera begonnen, maar sinds 2017 ben ik meer serieus aan de slag gegaan met mijn passie.

Sinds een aantal jaar ben ik voornamelijk volop bezig met natuur- en wildlife fotografie om het verhaal en de schoonheid van Moeder Natuur weer te geven. Geen uitdaging is mij te gek, want ik fotografeer ook wel honden, paarden en leg herinneringen voor families met alle liefde vast. Ik vind het heerlijk in de buitenlucht te zijn en op ontdekkingstocht te gaan om dat ene fantastische plaatje te maken, zowel in een nieuwe, onbekende omgeving als in de achtertuin. Een droom van deze Friezin is om zoveel mogelijk van de wereld door de lens van mijn camera te zien en vast te leggen op mijn manier. Vroeg uit de veren of tot de late uurtjes opblijven, ik heb er veel voor over. Zoveel enthousiasme als ik heb voor het fotograferen, heb ik ook voor het delen van mijn kennis met anderen. En dit op een makkelijke manier waarbij iedereen kan leren en plezier hebben. Je bent als fotograaf nooit uitgeleerd en ik ga daarom regelmatig met collega fotografen op pad. “Je kunt ideeën en inzichten uitwisselen waarbij voor mij humor en gezelligheid voorop staan.”

 

Wat ooit hobbymatig begon is iets uit de hand gelopen. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in fotografie en daardoor is de passie steeds meer gaan groeien. Ik fotografeer het liefst de natuur in de breedste zin van het woord. De natuur inspireert mij. Het is fascinerend om de natuur elke keer weer proberen zo fraai mogelijk vast te leggen en dit over te brengen naar anderen. De natuur is geen dag hetzelfde en dus is er altijd wel iets nieuws te beleven.

Als fotograaf ben ik veel in beweging om de juiste foto te creëren. Door het doen, doen, doen, leren van anderen heb ik mij steeds verder ontwikkeld. Ook in technisch en creatief opzicht. Buiten je comfortzone stappen. Het mooiste is als dit alles samen komt in een foto die iemand aanspreekt, met de juiste compositie, belichting en creativiteit.

Kijk gerust even rond.

Ben je ergens in geïnteresseerd?
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Tekst: Rianne de Bruin