Klus geklaard!

Het voorjaar wordt ingeluid
De sneeuwklokjes steken hun sierlijke, witte kopjes alweer boven de grond.
Tijdens een wandeling met uiteraard de camera binnen handbereik, zie ik een lieveheersbeestje zitten op een groen, stervormig blad van een klimop.
Direct ontstaat er een creatief hersenspinsel in mijn hoofd. Wat zou het gaaf zijn om dit perfecte model met de eerste voorjaarsbodes te fotograferen. Heel voorzichtig pluk ik het stevige, groene blaadje waar het gestippelde kevertje op zit. En houd ik deze tegen het kelkje van het sneeuwklokje.
Terwijl ik zachte, aanmoedigende maar vooral hoopvolle woordjes mompel, komt het diertje met zijn korte pootjes in actie. Alleen vrees ik dat we niet dezelfde taal spreken. Het beestje rent zo snel zijn beentjes hem kunnen dragen, direct weer via het steeltje naar beneden. Het lijkt Herbie de race kever wel. Het is nog een hele klus om mijn oh zo creatieve idee tot uitvoering te brengen.
Het gaat allemaal zo vliegensvlug dat het mij niet lukt een fatsoenlijke foto te maken. Met uiterst zorgvuldigheid herhaal ik het blaadjesritueel een aantal keren. Uiteindelijk met een enorme dosis geduld, blijft Herbie hangen aan het elegante, sneeuwwitte klokje. Niet de plek waar ik hem graag wil hebben, maar hier moet ik het mee doen. Herbie en ik hebben een compromis gesloten. Hij blijft even een momentje stilzitten, zodat ik de gewenste foto kan schieten. Daarna laat deze reus met dat enorme apparaat op zijn zwarte snufferdje gericht hem met rust.

Handen uit de mouwen
De saus zit niet alleen op de muren van mijn nieuwe workshopruimte. Ik heb mijzelf ook een aantal ‘blonde’ lokken gegeven met dit klusje. Maar dat mag de pret niet drukken, vol trots kijk ik rond. Nog even de mouwen opstropen om de laatste klusjes te klaren. En dan kan ik hier leuke, gezellige en enthousiaste deelnemers ontvangen. Ik kan niet wachten om hier vol passie mijn kennis te gaan delen.

Toch nog een oogje in het zeil
Vanaf het zuidelijk halfrond heeft mijn eigen Floortje Dessing en tevens mijn assistent eindredactrice tussen haar backpack-avonturen door tijd gevonden om mij te wijzen op een paar vergeten letters in mijn vorige blog. De journaliste in spe kan het niet laten om toch nog even dat klusje uit te voeren. Zou ze ook dit blog weer aan een controle onderwerpen? Altijd handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *